Tietoa sivusta

Moro ja tervetuloa!

Olen Olli, 23- vuotias Helsinkiläinen. Tavoitteeni ei ole sen suurempi eikä pienempi kuin kaikissa maapallon valtioissa käyminen – jota myös tämä sivu käsittelee. Tämä on ennenkaikkea oma päiväkirjani reissuista, mutta koetan kuitenkin kirjata tänne muitakin hyödyttäviä reissuvinkkejä sekä toivottavasti myös aiheuttaa jonkinlaista inspiraatiota jollekin. Tai jotain.

Päivätyönäni työskentelen liikennelentäjänä Suomalaisessa lentoyhtiössä. Tai eihän se varsinainen päivätyö ole – työtä tehdään viikon jokaisena päivänä kaikkina vuorokaudenaikoina. Tämä pieni realiteetti hieman aiheuttaa haasteita varsinkin pidempiä reissuja ajatellen, mutta onneksi pidempiä vapaaputkia voi järjestellä suhteellisen helposti. Täysin kokonaan tässä ei siis voi hippeytyä ja asettua Intian luolastoon asumaan – työ edellä, sillähän nämä reissut kuitenkin loppuen lopuksi maksetaan!

Hong Kong Ladie's Market

Vapaa-ajan matkustamiseni on yleensä tyyliä extempore, muutaman päivän varoitusajalla riippuen hieman säästä, lentomahdollisuuksista ja fiiliksestä. Pidempiä reissuja tulee toki pohdittua pidempäänkin.  Kohteessa kiinnostaa ennen kaikkea paikallisen elämäntyylin fiilistely ja chillailu. Yleensä aika kuluu mukavasti lämpimissä kohteissa biitsillä nautiskellen ja vähän viileämmissä kahvin (mahdollisesti myös kaljan) ääressä istuskellen. Joskus joku pakollinen nähtävyys tulee toki myös tarkastettua. 🙂

En osaa sanoa, menenkö backpackerin, pakettimatkaajan tai luksuksen perässä juoksevan turistin muottiin. Tälläinen jako mielestäni rajoittaa mahdollisuuksia ja sen myötä kokemuksia – kiinnostavaa on hakea näkökulmaa eri perspektiiveistä. Yöpymisiä on ollut tähän mennessä aina Hiltonin executive suitesta Laosin Paksen kaduille ja Irkutskin halvimpaan dormiin. Kaikista paikoista on jäänyt lämpimiä ja hieman erilaisia muistoja ja siitähän matkustamisessa on lopulta kysymys.

Auringonlasku Almatyssä
Auringonlasku Almatyssa

Kaikki maapallon maat?

Tavoitteet pitävät elämän mielenkiintoisena! Vaikka matkustaminen on huippusiistiä joka tapauksessa, tällä tavoitteella varmistan, etten jää jatkuvasti makaamaan vain vanhoihin hyväksi todettuihin paikkoihin vaan reissut kohdistuvat myös uusiin maailmankolkkiin – etenkin sellaisiin, mihin ei tulisi muuten mentyä.

Tässä kohtaa on helppo argumentoida, että maiden laskeminen vie ajatusta koko reissaamisen ideasta. Tällainen tavoite johtaa helposti siihen, että juoksee lentokenttiä läpi vetäen check- merkintää omaan listaansa kyseisen maan kohdalle. Tältä suojautumiseksi kannattaneekin kehittää pienet säännöt sille, miten maita laskee: itse vedän check- merkintää vihkoon aikaisintaan yhden yön yöpymisen jälkeen. Jos yö on kulunut lentokenttähotellissa terminaalissa, ei tietenkään voi ajatella käyneensä paikassa. Itse käytän maalaisjärkeä hommassa! Tätä ei kuitenkaan tehdä ketään muuta kuin itseä varten, joten ei tässä voi ketään muuta huijata. 🙂

Toinen mielenkiintoinen ja haastetta aiheuttava kysymys liittyy siihen, kuinka monta valtiota maailmassa on. Kysymys tuntuu ensiksi todella yksinkertaiselta ja lähes itsestään selvältä, mutta aiheeseen tarkemmin paneutuessa huomaa, että homma ei ole ihan niin yksinkertainen: käytetäänkö YK:n listaa itsenäisistä valtioista vaiko jotain muuta? Lasketaanko Kosovo itsenäiseksi valtioksi? Oletko käynyt Kiinassa, jos olet käynyt Hong Kongissa? Onko Somalimaa osa Somaliaa? Lue lisää aiheesta täältä: Projektin eteneminen. Vielä kuitenkaan ei ole maat käymässä niin vähiin, että tarvitsisi tästä kummemmin murehtia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: