Ilta Veliko Tarnovossa päättyi paikallisen poliisimiehen luokse

Bulgarialaista putkaa emme ole otsikosta huolimatta päässeet kokemaan.

Aikaisemmassa jutussa mainitusta Lino Barista jatkoimme matkaa paikkaan nimeltä Hipster. Rento paikka, hyvä musa, hieno sisustus, hyvää porukkaa. Baarissa on parvi ylhäällä sekä mukava terassi, jossa on kiva viettää lämmintä iltaa. Vahva suositus fiilistelyyn!

Hipster Veliko Tarnovo
Hipster

Keskipalkka 600 EUR kuukaudessa

Ajattelimme lähteä vilkaisemaan vielä jonkin lähistöllä olevan paikallisen tanssiravintolan, kun hoksasin kysyä terassilla istuvilta paikalliselta poikaporukalta lokaalien baarivinkkejä. Suurin osa kavereista puhui hyvää englantia ja kertoivat, että ovat kaikki kotoisin eri osista Bulgariaa ja ovat opiskelleet Veliko Tarnovon yliopistossa. Hieman reilu parikymppisiä jätkiä. Todella mukavaa porukkaa ja homma toimi, joten puolivahingossa jäimme istumaan terassille ja päivittelemään maailman menoa. Tämä avasi aivan uuden näkökulman Bulgariaan.

Yö Veliko Tarnovossa
Uusia Bulgarialaisia ystäviä

Maa on EU:n köyhin, Romanian seuratessa kakkosena. Yksi kavereista alkoikin pohtimaan Suomen ja Bulgarian taloudellisen tilanteen eroa, hyvässä hengessä. Hän kertoi, että Bulgariassa minimipalkka on hieman alle 300 euroa kuukaudessa. Onneksi tämä on ilmeisesti suhteellisen harvinaista ja suurimmalle osalle maksetaan enemmän. Pikaisella Googletuksella keskipalkka pääkaupunki Sofiassa on tällä hetkellä noin 600 EUR kuukaudessa. Maaseudulla huomattavasti vähemmän. Maa on halpa, mutta paikallisten ostovoima on silti todella huono.

Poliisin luokse Bulgarialaiselle klubille

Martin, joka puhui porukasta parhaiten Englantia, kertoi että hänen serkkunsa on valmistunut poliisiksi ja viettää valmistumisjuhlia klubilla. Meidät kutsuttiin mukaan ja emme tietenkään jättänyt tälläistä tilaisuutta käyttämättä. Lähdimme siis koko porukka vaeltamaan toiselle puolelle kaupunkia. Kesken matkan alkoi sataa ja Martin koitti soittaa pari taksia tuloksetta. Jatkoimme siis kävellen.

Päädyimme klubille nimeltä Пайнер Премиум Денс Център, eli Payner Premium Dance Center. Kyseessä ei ollut todellakaan mikään keskiverto-Milliklubi vaan suuri klubi oli täynnä jengiä, DJ soitti lavalla tanssijoiden kanssa ja katosta lensi ties mitä paperia ja serpentiiniä.

Yökerho Veliko Tarnovossa
Vasemmalla poliisiherra, jonka takaa kurkkaa Antoan. Kainalossa hengailee Martin

Huolenpito oli kovalla tasolla. Riitti, että kusella kävi sanomatta niin kaverit olivat jo huolissaan etsimässä, että onhan kaikki hyvin. 🙂 Mahtavaa porukkaa!! Kello pyörähti lähemmäs neljää, kun lähdimme tallailemaan takaisin kämpille.

Veliko Tarnovo Darra
Bugarialainen klubi vei veronsa. Aamupalalla hieman hapotti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: