Kaupungin vilinää pakoon: Lamma Island, Hong Kong

Viimeinen Hong Kong- aiheinen juttu!

Hong Kong on hauska matkakohde. Seitsemän miljoonan ihmisen, maailman tiheinten asutun valtion reissulla saa halutessaan melkoisen annoksen luontoa. Hong Kong rakentuu yli 250 eri saaresta joissa riittää tutkimista! Me kerkesimme reissullamme tutustumaan yhteen näistä upeista saarista: Lamma Islandiin.

Nimi syntyi vahingossa

Saari löytyy Hong Kong Islandin eteläpuolelta ja sinne pääsee näppärästi lautalla Central Ferry Pieriltä. Matkanteko-ohjeita varten katso edellinen postaus liikkumisesta Hong Kongissa! Lamma Island on Hong Kongin kolmanneksi suurin saari Hong Kong Islandin ja Lantaun jälkeen. Skotlantilainen seikkailija ja maantieteilijä Alexander Dalrymple oli matkalla Pearl Riverille vuonna 1760, kun hän huomasi, että hänen Portugalilaiseen karttaansa oltiin kirjoitettu saaren viereen ”Lama”. Alexanderin Portugalin kielen taito oli ilmeisesti kuitenkin suhteellisen puutteellinen, sillä hän kuvitteli Laman olevan saaren nimi. Todellisuudessa Lama viittasi merenpohjaan ankkuroitumistarkoituksessa, tarkoittaen mutapohjaa. Tästä lähtien saari on kulkenut nimellä Lama Island, muuttuen myöhemmin muotoon Lamma Island.

Merimatka Lamma Islandille
Matkan aikana maisemat ovat ns. kohtalaiset!
Saapuminen Lamma Islandille
Saapuminen Lamma Islandille Yung Shue Waniin

Luontoa, kukkuloita ja biitsejä

Lamma Islandin päiväretki kannattaa aloittaa Yung Shue Wanista. Tämä rento ja seafoodia tarjoilevia ravintoloita täynnä oleva kylä sattuu myös olemaan toinen paikoista, jonne pääset lautalla Central Ferry Pieriltä. Koko saarella ei ole autoja, joten liikkuminen tapahtuu joko jalan tai polkupyörällä, jos saat sellaisen hankittua jostain. Yung Shue Waniin tutustumisen jälkeen suosittelen ehdottomasti lähtemään pienelle patikkaretkelle: polku Sok Kwu Wanin kylään on noin 5-7 kilometriä pitkä, hieman lähteestä riippuen. Nousuja ja laskuja on suhteellisen paljon ja matkan varrelle mahtuu niin upeita vuorimaisemia, vaaleita hiekkarantoja (yllättävän autioita), temppeleitä ja jokaiselle luontopolulle kuuluva bissekioski, jolla on melko hyvä craft beer- valikoima (mm. Lamma Island IPA!).

Ainoa miinus maisemassa on muutamassa kohdassa näkyvä tehdas. Melkoinen taidonnäyte rakentaa autottomalle ja luonnonmukaiselle saarelle sähkövoimala. Instagramiin ja blogeihin saa kuitenkin kivoja kuvia myös niistä kohdista, kunhan muistaa rajata tehtaan pois. 🙂 Reitin varrelta löytyy myös muun muassa Tin Hau Temple, joka on 150 vuotta vanha temppeli, johon paikalliset kalastajat menevät rukoilemaan Tin Hauta, meren jumalatarta hyvien antimien ja turvallisen merimatkan puolesta. Jonkinlainen versio kotimaisesta Ahti- merenjumalasta siis. Lähellä Sok Kwu Wania löydät myös Hilltop Pavilionin, josta on hienot näkymät East Lamma Channelille.

Sisäänkäynti …
…autiolle biitsille!
Yllättävä juonenkäänne: beer shack keskellä katua!
Saaren ainoa miinus, sähkövoimala. Toisaalta, jos katseen kääntää vasemmalle…
…näkymä on huomattavasti miellyttävämpi!
Melkein perillä Sok Kwu Wanissa!

Trekin päätteeksi Sok Kwu Wanista löydät hyviä ravintoloita jotka tarjoilevat tuoretta seafoodia, hyvää juomaa ja rentoja viboja. Täältä pääset lautalla myös takaisin Central Pierille Hong Kong Islandille – vuoroväli taitaa tosin olla harvempi, kuin Yung Shue Wanista. Mikään ei estä tietenkään patikoimasta reittiä toisin päin! Täytyy sanoa, että ainakin maaliskuussa Lamma Island on rennoimpia paikkoja, missä olen käynyt. Mieli lepää. Ihan 6/5.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: